Ondersabelen

Ondersabelen, ook wel bekend als onderkouwen, is het opvullen van de stelruimte tussen de voetplaat van een stalen constructie en de betonvloer. Dit wordt gedaan door middel van een 2-componenten epoxy krimpvrije mortel of pcc mortel, waardoor de kolomvoet volledig wordt ondersteunt. Er wordt ook van ondersabelen gesproken wanneer zware machines een ondergrond met groter dragend vermogen nodig hebben. Als ondersabelen niet mogelijk is, zal er ondergoten moeten worden, wat ook wel ondergieten of ondergrouting wordt genoemd.

Systeemkeuze voor ondersabelen

Er bestaat dus onderscheidt tussen ondersabelen en ondergieten (grouting). Bij ondergieten wordt het beton gestabiliseerd met een groutinjecte, waardoor de doorlaatbaarheid, sterkte en stijfheid van de constructie verbetert. De keuze van het systeem is daarom afhankelijk van de wensen die aan het ondersabelen of de ondergrouting worden gesteld. Dit heeft betrekking op de werkmethodiek, de toegankelijkheid van de te vullen ruimte en natuurlijk de ruimte die gevuld moet worden.

Betononderhoud, waaronder ondersabelen en ondergrouten, is onze specialiteit. Neem contact op voor meer informatie of vraag direct een offerte aan via de onderstaande knop.

VRIJBLIJVENDE PRIJSOPGAVE AANVRAGEN

Voorbeeld projecten

Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Verticaal omlaag gerichte verankeringen vastzetten
  • Prefab beton elementen
  • Voet van een stijl van brugreling
  • Zware machines
  • Voegen dichten tussen betonelementen
  • Het ondergieten van staalconstructies zoals voetplaten

Waarom kiezen voor ondersabelen door H&M Betontechniek

Wanneer u ervoor kiest om ons het ondersabelen of de ondergrouting uit te laten voeren, dan kiest u automatisch voor kwaliteitswerk. Met ons team van ervaren en VCA gecertificeerde betonprofessionals werken we efficiënt, houden we u op de hoogte van de voortgang en garanderen we succes. We zijn in te huren voor zowel particuliere als zakelijke projecten.

LEES MEER OVER ONS